Despre noi

RUCODEM – Uniunea Româna a Producătorilor de Cosmetice şi Detergenţi – este o organizaţie neguvernamentală, apolitică şi non-profit. Uniunea a devenit persoană juridică în Iunie 1997 şi are sediul în Bucureşti.

Misiunea RUCODEM

Misiunea RUCODEM este de a contribui la susținerea unui mediu de afaceri conform pentru membrii săi, în scopul de a permite industriei să crească și să se dezvolte în mod sustenabil, să genereze un impact pozitiv în societate și să contribuie la îmbunătățirea standardelor de viață ale românilor.

Viziunea RUCODEM

Viziunea RUCODEM este de a furniza expertiză obiectivă și general aplicabilă, susținere și informații pentru industrie, contribuind la stabilirea celor mai înalte standarde în ceea ce privește siguranța produselor, conformitatea, dezvoltarea sustenabilă și încrederea. Dorim, de asemenea, să facilităm un dialog deschis și constructiv cu părțile interesate și autoritățile.

Organismele RUCODEM sunt:

Adunarea Generală – formată din toţi Membrii RUCODEM
Consiliul Director

Afiliere:
Pentru a deveni Membri: pot solicita afilierea societățile române sau străine care produc cosmetice, detergenți și produse pentru întreținerea casei și/sau pentru curățarea și întreținerea industrială și profesională care sunt prezente în România sau care au astfel de mărci de produse înregistrate în România.
Pentru a deveni Membri Asociați: pot solicita afilierea societățile române sau străine care au o legătură secundară cu produsele cosmetice, detergenții și produsele de întreținere, cum ar fi: laboratoare de testări și analiză a produselor, societăți care activează în domeniul producției de materii prime utilizate pentru fabricarea de produse, inclusiv produse cosmetice, detergenți și produse de întreținere.
Aceste companii ar trebui să promoveze şi să exercite o concurenţă loială, să respecte legislația aplicabilă şi valorile etice.
Pentru a deveni Membri Corespondenti: pot solicita afilierea societatile romane sau straine care sunt distribuitori unici in Romania ai unor produse cosmetice, detergenti sau produse de intretinere, reprezentand titulari ai marcilor inregistrate care nu sunt persoane juridice inmatriculate in Romania.

Multinaţionalele care deţin mai multe companii în România, parţial sau total, pot fi reprezentate în RUCODEM numai de una dintre aceste companii.

 

DGK & IKW Informaţii pentru evaluatorii de siguranţă
www.safetyassessor.info

Ghiduri DUCC - Downstream Users of Chemicals Co-ordination group
http://www.ducc.eu/Publications.aspx

Ghiduri Cosmetics Europe

https://cosmeticseurope.eu/publications-cosmetics-europe-association/guidelines.html

Ghiduri ECHA
http://guidance.echa.europa.eu/guidance_en.htm

IKW: Fişe cu informaţii pentru produsele cosmetice
http://gmb.ikw.org/index_en.php

Autoritatea Naţionala pentru Protecţia Consumatorilor
> www.anpc.gov.ro

Departamentul Afacerilor Europene
> www.dae.gov.ro

Institutul Naţional de Sănătate Publică
www.insp.gov.ro

Ministerul Economiei, Comerţului şi Mediului de Afaceri
www.minind.ro

Ministerul Mediului şi Schimbărilor Climatice 
www.mmediu.ro

Ministerul Sănătăţii
www.ms.ro

Reprezentanţa Permanentă a României la UE
http://ue.mae.ro/


    Adresa:

    Str. Mihai Eminescu, nr. 105-107, apt.6, Sector 2, 020073, București, Romania

    Email:

    rucodem@rucodem.ro

    Stai conectat  Linkedin buton